Mézes mustáros karamellizált sertéslapocka gyömbéres krumplipürével. A hús barátom érdeme, én most csak a köretet csináltam. 🙂
Gyorsan kész (kb 30perc), jóllaknak töle még a pasik is és finom.
Èn elöre felszeleteltetem a húst a boltban, így otthon csak bepácolom aztán kisütöm. A pác: 2ek méz, 1ek mustár, só, bors, kicsi chili. Mi olivaolajban sütöttük ki a húsokat, mire a méz karamellizálódott szépen át is sültek.
Krumplipüré: 4 nagy krumplit megfözünk, amikor puha a meleg vizet leöntjük és hideggel felöntjük, meghámozzuk öket aztán kb 5dkg vajat, kb 1,5 dl tejet (van, hogy picit több kell) sót, borsot rakunk rá és leturmixoljuk. Ez után mi még egy kb 1cm-es gyömbért is meg szoktunk pucolni és belereszelni.
Összköltség 2 före: kb 1000ft



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: