Okos nők klubja

zabkását reggelire

Újabban a zabkása a kedvenc megoldásom reggeliként, nagyon tápláló, délig nem éhezek meg utána és változatos is, mivel mindig más gyümölcsöt, magokat lehet belekeverni. Hamar kész, érdemes reggel azt az öt percet rászánni.

Hozzávalók:

-fél bögre zabpehely

-tej (annyi, hogy éppen ellepje a zabpelyhet )

-kevés víz (kb 4 ek)

-1 kiskanál méz

-1 csipet fahéj

-alma, vagy bármilyen gyümölcs, magvak

Diétás változat: tej helyett vízzel, méz helyett kalóriamentes édesítővel is készíthető.

Elkészítés:

A zabpelyhet megpirítom, felöntöm tejjel és beleöntök egy kevés vizet. Én mostanában egy kicsit több vízzel, krémesebbre főzöm, nekem úgy sokkal jobban ízlik. Addig főzöm, ameddig forrni kezd, majd lekapcsolom, hozzákeverem a mézet, összetört magvakat. Tálaláskor valamilyen friss gyümölcsöt is szoktam vágni rá.

Arra figyelni kell, hogy a tálat, amiben főzzük érdemes minél hamarabb elmosogatni, különben nagyon beleragad.

fotó 1 (1)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!