Újabban a zabkása a kedvenc megoldásom reggeliként, nagyon tápláló, délig nem éhezek meg utána és változatos is, mivel mindig más gyümölcsöt, magokat lehet belekeverni. Hamar kész, érdemes reggel azt az öt percet rászánni.
Hozzávalók:
-fél bögre zabpehely
-tej (annyi, hogy éppen ellepje a zabpelyhet )
-kevés víz (kb 4 ek)
-1 kiskanál méz
-1 csipet fahéj
-alma, vagy bármilyen gyümölcs, magvak
Diétás változat: tej helyett vízzel, méz helyett kalóriamentes édesítővel is készíthető.
Elkészítés:
A zabpelyhet megpirítom, felöntöm tejjel és beleöntök egy kevés vizet. Én mostanában egy kicsit több vízzel, krémesebbre főzöm, nekem úgy sokkal jobban ízlik. Addig főzöm, ameddig forrni kezd, majd lekapcsolom, hozzákeverem a mézet, összetört magvakat. Tálaláskor valamilyen friss gyümölcsöt is szoktam vágni rá.
Arra figyelni kell, hogy a tálat, amiben főzzük érdemes minél hamarabb elmosogatni, különben nagyon beleragad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: