Annyira de annyira szeretek sütni és ezek az új alapanyagok amiket mostanában használok annyival több kreativitást engednek. A napokban nagybevásárlást tartottam, bővítettem repertoárom, nemsokára (persze csak ha jól sikerülnek) új receptekkel jövök, megpróbálom a kedvenc tavaszi süteményeimet elkészíteni, természetesen egészségesebb formában.
Ez a szíves süti a valentinnapi browniet váltotta ki nálunk és nagy sikere volt. 🙂 Az állaga browniera nem hasonlított sajnos, nem volt olyan krémes, hanem sokkal inkább diós-sütis, de mivel a barátom és az egyik barátnőm, aki másnap kóstolta kedvencnek kiáltotta ki ezért nem változtathatok a recepten.
Hozzávalók: (egy kissebb formához)
-1 púpos ek kukoricaliszt
-1 tábla étcsoki
-2 tojás
-10dkg darált dió
-fél cs. sütőpor
-kb 30 ml tej
-2 ek búzacsíra
-2ek zabpehely (kisszemü)
-1ek cukornak megfelelő édesítőszer
-100g olvasztott margarin
-egy fél marék mazsola
Elkészítés: Bevallom, mivel késésben voltam ezért gyorsan cselekedtem és a csokit gőz helyett mikróban olvasztottam fel, elkevertem a tojással, majd a margarint is mikróztam és belekevertem. Ezután hozzákevertem a tejet is, hogy lágyabb legyen, majd a zabpelyhet, kukoricalisztet, búzacsírát és a sütőport is. Ez után hozzáadtam 1 ek Steviát (most a Rossmanban kaphatót vettem, mert ennek ugyan az az adagolása mint a cukornak). Itt már kész is lettem volna, de féltem, hogy a barátomnak nem lesz elég édes ezért még beleszórtam egy fél marék mazsolát. Végül kivajazott, kukoricalisztezett formában raktam és előmelegített sütőben Kb 30 perc alatt sül ki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: