Múlt héten valami sósra vágytam, ezért úgy döntöttem, hogy perecet fogok sütni. Nagyon finom, tápláló, belül puha, kívül ropogós , már alig várom, hogy újra süssem.
Hozzávalók:
-35dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
-10dkg fehérliszt
-4 ek kukoricaliszt
-2 ek lenmagliszt/ őrölt lenmag
-300 ml langyos víz
-1 cs porélsztő
-3ek olivaolaj
-csipet só
tetejére: felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sajtot, nagyszemű sót /magvakat szórunk rá
Elkészítés: Száraz alapanyagokat összekverejük, a langyos vízzel, olivaolajjal összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük, majd pereceket formázunk. 180°C-on 35perc alatt ropogósra sülnek.
Ekkora adagból nekem 2 tepsi, összesen 18 perec lett.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: