A gofriról elsőre sokaknak az jut eszükbe, hogy bár nagyon finom, mégis rengeteg kalóriát tartalmaz és nem éppen egy egészséges étel. Èn most 2 fehér liszt (és cukor) mentes receptet mutatok be, melyekkel a gofri nem csak finom, hanem tápláló, könnyed ételként kerülhet az asztalunkra akár uzsonnaként, akár reggelire.
Èn 2 főre készítettem a recepteket, ezekből az adagokból kb. 4 gofri lesz, ha többet szeretnénk nyugodtan lehet duplázni, sokszorozni az alapanyagokat. Dupla adagnál is elég egy tojás, ha viszont 3x-os adagot készítünk már 2 kell bele.
Az elkészítés minden esetben: A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az alapanyagokat, csomómentesre keverjük és beleforgatjuk a fehérjét. Gofrisütőben kisütjük.
1. Gluténmentes gofri, kukoricaliszttel
Finom ropogós, nekem ez a kedvencem. 🙂
Hozzávalók: 1 tojás, 2dl tej, 2 kiskanál édesítő, 8 púpos ek kukoricaliszt, 1 csipet sütőpor, 1 csipet fahéj, 1 kiskanál kókuszolaj
2.Teljes kiőrlésű kakaós gofri
Ez a gofri kicsit puhább a hagyományosnál, de ízre ez áll hozzá a legközelebb.
Hozzávalók: 1 tojás, 2dl tej, 2 kiskanál édesítő, 1 kiskanál holland kakaópor, 1 csipet sütőpor, 8 ek teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 kiskanál kókuszolaj
(Hamarosan további 2 gofris poszttal jövök, amikben a tönkölygofri, zabpelyhes gofri, almás gofri és búzacsírás gofri receptjeit mutatom be. 🙂 )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: