Okos nők klubja

Spenótos, tönkölylisztes gnocchi

A spenót az egyik kedvenc zöldségem, imádom az ízét. Télen be kell érnem a bolti, gyorfagyastott változattal, de most végre vidékre látogattam a családomhoz és a nagymamám kertjében szedten egy jó nagy adaggal.
Diéta, fogyókúra alatt is szuper, mivel alig van benne kalória, 100g csupán 20kcal-t tartalmaz.

Hozzávalók (2 személyre) : 1 tojás, só, 2 nagy marék friss spenótlevél, 2ek olivaolaj, 2 nagy krumpli, 200g tönkölyliszt, 1 gerezd fokhagyma

A szószhoz: 1 pohár tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 8 nagyobb spenótlevél, só

gnocchi alapanyag

Elkészítés: A krumplikat megfőzzük, majd egy nagyobb tálban összenyomjuk. A spenótleveleket megmossuk, apróra felcsíkozzuk, majd a tojással és az olívaolajjal együtt a krumplihoz keverjük. Sòzzuk (én 5 nagy csipettel tettem bele), belenyomunk egy gerezd fokhagymát, majd fokozatosan hozzágyúrjuk a lisztet. A krumplik méretétől is függ, hogy mennyit vesz fel. Alaposan összegyúrjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk őket. Hamar feljönnek a víz tetejére, ez után még 3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet. Az öntethez egy tejfölbe belenyomunk egy gerezd fokhagymát és a spenótleveleket is fokhagyma nyomón átpréseljük, sózzuk és kész is. 🙂

gnocchi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!