Okos nők klubja

csábító édesség: chilis-vörösboros kuglóf

Sokszor hallani, hogy a férfiakhoz a hasukon át vezet az út. Néha én is rácsodálkozom, hogy egy-egy jól eltalált ételtől mennyire oda tudnak lenni. Vörösboros kuglófot a nagynéném csinált először a családnak valamelyik ünnepre, azóta is sütheti az összes férfi családtag névnapjára, születésnapjára, mindenféle apropóból, akkora kedvenc lett. Èn most a barátomnak készítettem el, az alapreceptet egy kicsit felturbúzva.

A kulglófnak ebben a változatában olyan afrodiziákumokat használunk, mint a chili, feketebors, fahéj és vörösáfonya. Az összhatás isteni finom, puha, könnyed és fűszeres… Egy ehhez hasonló, csábító recept jó, ha ott van minden nő tarsolyában. Ráadásul a recepthez nem kell egy teljes üveg vörösbor, így a maradékot a sütihez elkortyolgathatjuk.

Hozzávalók:

20 dkg sütőmargarin

20 dkg kristálycukor vagy annak megfelelő édesítő (én Steviát használtam)

2 csomag vaníliás cukor (ezt én is beletettem)

4 tojás

28 dkg finomliszt

1 evőkanál kakaópor

1 kiskanál őrölt chili

1 kiskanál őrölt feketebors

1 citorom reszelt héja

Fél kiskanál őrölt fahéj

1 csomag sütőpor

1,75 dl vörösbor

10 dkg étcsoki

10 dkg aszalt vörösáfonya

A forma kikenéséhez  margarin

Elkészítés: A puha margarint a cukorral vagy édesítővel és a tojások sárgájával habosra keverjük. A fahéjat, chilit, borsot, citomhéjat és kakaót hozzászórjuk, a vörösbort beleöntjük és a lisztet és sütőport is folyamatos keverés mellett hozzá adjuk. A fehérjét kemény habbá verjül és ezt is hozzáforgatjuk, majd a durvára vágott étcsokit és áfonyát is beleforgatjuk. A masszát egy kikent kuglófformába öntjük és 180°C-on egy órán át sütjük.

kuglof

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!