Sokszor hallani, hogy a férfiakhoz a hasukon át vezet az út. Néha én is rácsodálkozom, hogy egy-egy jól eltalált ételtől mennyire oda tudnak lenni. Vörösboros kuglófot a nagynéném csinált először a családnak valamelyik ünnepre, azóta is sütheti az összes férfi családtag névnapjára, születésnapjára, mindenféle apropóból, akkora kedvenc lett. Èn most a barátomnak készítettem el, az alapreceptet egy kicsit felturbúzva.
A kulglófnak ebben a változatában olyan afrodiziákumokat használunk, mint a chili, feketebors, fahéj és vörösáfonya. Az összhatás isteni finom, puha, könnyed és fűszeres… Egy ehhez hasonló, csábító recept jó, ha ott van minden nő tarsolyában. Ráadásul a recepthez nem kell egy teljes üveg vörösbor, így a maradékot a sütihez elkortyolgathatjuk.
Hozzávalók:
20 dkg sütőmargarin
20 dkg kristálycukor vagy annak megfelelő édesítő (én Steviát használtam)
2 csomag vaníliás cukor (ezt én is beletettem)
4 tojás
28 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 kiskanál őrölt chili
1 kiskanál őrölt feketebors
1 citorom reszelt héja
Fél kiskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1,75 dl vörösbor
10 dkg étcsoki
10 dkg aszalt vörösáfonya
A forma kikenéséhez margarin
Elkészítés: A puha margarint a cukorral vagy édesítővel és a tojások sárgájával habosra keverjük. A fahéjat, chilit, borsot, citomhéjat és kakaót hozzászórjuk, a vörösbort beleöntjük és a lisztet és sütőport is folyamatos keverés mellett hozzá adjuk. A fehérjét kemény habbá verjül és ezt is hozzáforgatjuk, majd a durvára vágott étcsokit és áfonyát is beleforgatjuk. A masszát egy kikent kuglófformába öntjük és 180°C-on egy órán át sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: