Most, hogy melegebbre fordult az idő aktuális lett ez a jégkrémes post is. Már múlt nyáron is gondolkoztam rajta, hogy milyen jó lenne, ha otthon készítenék jégkrémet, mert így nem kellene felesleges, üres kalóriákat is magamhoz vennem, ha megkívánom. Most sok helyen kapható már valamilyen jégkrémforma és elkészíteni is pofon egyszerű, úgyhogy szerintem érdemes kipróbálni, kísérletezgetni vele.
Hozzávalók: (epres-citromos-joghurtos változat)
1 bögre natúr joghurt
150 g eper
1 kiskanál cukornak megfelelő édesítő (én Steviát használtam)
1 citrom leve
0,5 dl 100%-os gyümölcslé
Elkészítés: A hozzávalókat leturmixoljuk, majd a formába öntjük és a mélyhűtőbe tesszük legalább 24 órára. Fogyasztás előtt ha a kezünkkel kicsit megdörzsöljük a formát könnyebben kijön. Ha esetleg marad a turmixból smoothieként megihatjuk.
Igazán frisítő, könnyed jégkrém és tényleg bármilyen gyümölccsel készíthető.
+Tipp: ha extrábbra szeretnénk a jégkrémünket és van otthon friss bazsalikomunk vagy mentánk nyugodtan turmixolhatunk a keverékbe néhány levéllel, nagyon külenleges ízt ad neki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: