A piskótatekercsnek ebben a változatában a piskótát bazsalikommal dobjuk fel, a citromos tölteléket pedig gyömbérrel. Nem csak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is így. Meleg időben igazi könnyed felüdülés egy ilyen édesség, tavasszal-nyáron elég sokszor fogom készíteni azt hiszem. 🙂
A piskótához:
4 tojás
1 cs sütőpor
6ek víz
2ek cukornak megfelelő édesítő
4ek liszt
20 levél friss bazsalikom
A töltelékhez:
1 citrom leve
3ek cukor vagy édeítő
1cs tortazselé
2cm gyömbér
1 natúr joghurt (125ml)
250g zsírszegény túró
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőt, a vizet, majd fokozatosan a lisztet és sütőport is. Hozzáforgatjuk a fehérjét és a felcsíkozott bazsalikom leveleket, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180°C-on 15-20 perc alatt kisütjük. Miután kisült még melegen, szorosan összetekerjük. A krémhez egy citom levéhez hozzáadunk 4ek vizet és a cukrot vagy édesítőt és a tortazselét, majd felforraljuk. Egy keverőtálban összekeverjük a túrót és a joghurtot, lereszeljük a gyömbért és hozzákeverjük a citromos zselét. Megkóstoljuk, aki édesebbre szeretné az még édesítse. A piskótát megkenjük vele és újra feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: