Még mindig tanulásban vagyok, az államvizsga utoló része 12-én lesz, így most csak szupergyors sütikre van időm. Ezt a meggyes kevert sütit egyébként is nagyon szeretem, mert nagyon finom és kevés munka van vele, és egyébként is kezdődik a meggy szezon. 🙂
Hozzávalók: ( 1 bögre = 125ml-es kefíres bögre)
2 marék meggy
2 bögre kefír
2 bögre liszt
1 bögre édesítő
1 bögre kókuszolaj
1 cs sütőpor
1 csipet fahéj
2 nagy tojás
Elkészítés: A meggy kivételével minden hozzávalót robotgéppel alapossan összekeverünk és egy kivajazott, lisztezett formába öntünk. A meggyeket kimagozzuk, a felét a sütire szórjuk, a másik felét lisztbe forgatjuk és csak ez után szórjuk a sütire (a lisztbe forgatott meggyek nem fognak lesüllyedni a sütibe, míg a nem lisztezettek igen). 180°C-on 30 perc alatt készre sütjük.
Szia! 🙂 Ezt a fajta sütit mi szoktuk csinálni csak zabpehellyel is, akkor 4 bögre kell bele a kisszemű zabpehelyből. Sütikben a fehérlisztet helyettesítheted/ kiegészítheted még búzacsírával és búzakorpával és kukoricaliszttel is. A teljes kiőrlésű lisztet én kelt tésztákhoz (pogácsa, perec, pizzatészta) szoktam inkább használni.
Szia Petra!
Milyen lisztet használtál? Én csak teljes kiőrlésű liszttel főzök, de a sütikkel mindig bajba vagyok.. van hogy felesbe használom fehér liszttel, de szívesebben hagynám ki teljesen. Viszont az állaga meg az íze nem lesz ugyan az. Van valami tipped?
Réka