Okos nők klubja

Bögrés meggyes süti

Még mindig tanulásban vagyok, az államvizsga utoló része 12-én lesz, így most csak szupergyors sütikre van időm. Ezt a meggyes kevert sütit egyébként is nagyon szeretem, mert nagyon finom és kevés munka van vele, és egyébként is kezdődik a meggy szezon. 🙂

Hozzávalók: ( 1 bögre = 125ml-es kefíres bögre)

2 marék meggy

2 bögre kefír

2 bögre liszt

1 bögre édesítő

1 bögre kókuszolaj

1 cs sütőpor

1 csipet fahéj

2 nagy tojás

Elkészítés: A meggy kivételével minden hozzávalót robotgéppel alapossan összekeverünk és egy kivajazott, lisztezett formába öntünk. A meggyeket kimagozzuk, a felét a sütire szórjuk, a másik felét lisztbe forgatjuk és csak ez után szórjuk a sütire (a lisztbe forgatott meggyek nem fognak lesüllyedni a sütibe, míg a nem lisztezettek igen). 180°C-on 30 perc alatt készre sütjük.

fotó(18)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dpetrus says:

    Szia! 🙂 Ezt a fajta sütit mi szoktuk csinálni csak zabpehellyel is, akkor 4 bögre kell bele a kisszemű zabpehelyből. Sütikben a fehérlisztet helyettesítheted/ kiegészítheted még búzacsírával és búzakorpával és kukoricaliszttel is. A teljes kiőrlésű lisztet én kelt tésztákhoz (pogácsa, perec, pizzatészta) szoktam inkább használni.

  2. Réka Wenzsofszki says:

    Szia Petra!
    Milyen lisztet használtál? Én csak teljes kiőrlésű liszttel főzök, de a sütikkel mindig bajba vagyok.. van hogy felesbe használom fehér liszttel, de szívesebben hagynám ki teljesen. Viszont az állaga meg az íze nem lesz ugyan az. Van valami tipped?
    Réka


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!