Okos nők klubja

A legfinomabb magos kenyér

10351533_734876819888054_4291256248605162700_n

Magvas házi kenyér

 

Sziasztok! Mostantól már én is teszek fel recepteket ide. A blogíró testvére vagyok, fiatal, anyuka, ráadásul még főzni is szeretek.

Mára egy nagyon finom kenyérrel készültem nektek. Hogy miért süssünk otthon kenyeret? Mert nincs tele mindenféle tartósítószerrel, ízfokozóval és tömegnövelő szerrel. Anyukaként különösen fontos számomra az egészséges táplálkozás, nem csak magam, hanem a kisfiam miatt is. Ez egy fehér kenyér recept, viszont a magok miatt egészségesnek nevezhető és adalékanyag mentes. Én annyira nem szeretem a teljeskiőrlésű lisztből készültet, de úgy is meg lehet próbálni.

Ez a recept azért különlegesen finom, mert sütés közben vízzel párásítunk. Ettől nagyon finom lesz a kenyér, sokkal jobb, mint a boti.

A RECEPT:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál só
  • 2.5 dl meleg víz (nem forró) ha sok magot teszek bele egy kicsit többet is felvesz
  • 1 cs instant élesztő
  • magvak (tökmag, napraforgómag, lenmag)

A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig dagasztjuk (hát én nem mindig tartom be). Ez után letakarjuk és félretesszük kelni 40 percre meleg helyre. Gyúrjuk újra át a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újra kelesztjük 20 percet. Közben (ÉS MOST JÖN A LÉNYEG) 200 fokra melegítjük a sütőt és beteszünk egy kis lábasban vizet a sütő aljába a párásításhoz. Ettől sokkal finomabb lesz a kenyér! Komolyan, érdemes így sütni. A megkelt tészta tetejét bevagdossuk és bekenjük vízzel. A sütőbe tesszük és 30-40 percen át sütjük. A lábas vizet közben bent hagyjuk végig.

10251885_734877259888010_5068842270388509810_n

Magvas házi kenyér

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!