Ezt a süteményt még a nagymamám készítette régen és nagyon szerettük már akkor is, de az évek során valahogy elfelejtődött. Most egy nagyobb adag ribizlit vettünk és a családi ötletelés során jött szóba, hogy milyen jó is volt ez a süti, így el is készítettem. A ribizli kicsit fanyar íze nagyon jól illik a tejbegrízes krémbe, nagy sikere volt. Nem nehéz elkészíteni sem, egy piskótát kell csak megsütnünk és egy tejbegrízt főznünk hozzá.
Grízes ribizlis süti
Hozzàvalók:
A piskótàhoz: 6 tojàs
6 ek cukor vagy édesítő
6 ek liszt
8 ek víz
1 csomag sütőpor
A krémhez: 4 dl tej
7 dkg búzadara
15 dkg margarin
15 dkg cukor vagy édesítő
50 dkg ribizli (kevesebb is elég, de én szeretem, ha vastag a krém)
Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot, majd a vizet és lisztet és sütőport is, majd a felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk. 170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez először egy sűrű tejbegrízt főzünk. 4 dl tejet felrakunk főni, belekeverjük a búzadarát és cukrot, majd addig főzzük folyamatos keverés mellett, ameddig el nem kezd besűrűsödni. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint is. A ribizlit megmossuk, alaposan megszárítjuk, majd a krémbe keverjük.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a ribizlis krémmel és már kész is.
Szia, húúú köszönöm, hogy szóltál! 🙂 Pótoltam, én mindig annyi evőkanállal teszek bele, amennyi tojást is.
Hello.:) A piskóta hozzávalóinál nem látom a lisztet, mennyi kell bele!?