Okos nők klubja

Grízes ribizlis süti

Ezt a süteményt még a nagymamám készítette régen és nagyon szerettük már akkor is, de az évek során valahogy elfelejtődött. Most egy nagyobb adag ribizlit vettünk  és a családi ötletelés során jött szóba, hogy milyen jó is volt ez a süti, így el is készítettem.  A ribizli kicsit fanyar íze nagyon jól illik a tejbegrízes krémbe, nagy sikere volt. Nem nehéz elkészíteni sem, egy piskótát kell csak megsütnünk és egy tejbegrízt főznünk hozzá.

image

Grízes ribizlis süti

Hozzàvalók:

A piskótàhoz: 6 tojàs

6 ek cukor vagy édesítő

6 ek liszt

8 ek víz

1 csomag sütőpor

A krémhez: 4 dl tej

7 dkg búzadara

15 dkg margarin

15 dkg cukor vagy édesítő

50 dkg ribizli (kevesebb is elég, de én szeretem, ha vastag a krém)

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot, majd a vizet és lisztet és sütőport is, majd a felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.  170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez először egy sűrű tejbegrízt főzünk. 4 dl tejet felrakunk főni, belekeverjük a búzadarát és cukrot, majd  addig főzzük folyamatos keverés mellett, ameddig el nem kezd besűrűsödni.  Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint is. A ribizlit megmossuk, alaposan megszárítjuk, majd a krémbe keverjük.

A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a ribizlis krémmel és már kész is.

image

image

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dpetrus says:

    Szia, húúú köszönöm, hogy szóltál! 🙂 Pótoltam, én mindig annyi evőkanállal teszek bele, amennyi tojást is.

  2. Dren says:

    Hello.:) A piskóta hozzávalóinál nem látom a lisztet, mennyi kell bele!?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!