Okos nők klubja

Cukkinis lepény

Ezt a cukkini lepényt hasonlóan készítettem, mint a blogon már szereplő tepsis tócsnit, aminek a receptjét megtaláljátok ide kattintva .  Mivel a cukkini nagyon vizes, ezért először be kellett sózni és kinyomkodni és én csak ez után kevertem hozzá a többi alapanyagot. Nagyon finom lett, sokkal puhább a tepsis tócsninál és szintén nagyon kevés zsiradékot tartalmaz.

image

Cukkini lepény

Hozzávalók: 

70 dkg cukkini

2 közepes krumpli

1 fej vöröshagyma

1 ek olíva vagy kókuszolaj

8 ek teljes kiőrlésű liszt (fehér lisztből is készíthető)

2 tojás

só, bors, 6-8 szál friss petrezselyem

Elkészítés: A cukkinit a nagy lyukú reszelővel vagy tökgyaluval lereszeljük, majd alaposan besózzuk. Kb 20-30 percre állni hagyjuk, ez alatt levet ereszt. Kicsit kinyomkodjuk, leöntjük a levet. A hagymát apróra vágjuk, a krumplikat megpucoljuk, lereszeljük és rákeverjük a cukkinire. Hozzákeverjük az olívaolajat is és ráverjük a két tojást. Sózzuk (nem kell már olyan erősen, mert a cukkinit az elején már besóztuk) , borsozzuk és rávágjuk a petrezselymet is. Hozzákeverjük a lisztet és sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük. 180 fokon nekem 40 perc alatt sült ki.

A mártogatóshoz én egy natúr joghurtot sóztam és kevertem bele friss petrezselymet, nyomtam bele egy gerezd fokhagymát.

image

image

image

Ha tetszett a recept és szeretnél mindig az elsők között értesülni új receptjeinkről, akkor likeold a facebook oldalunkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!