Okos nők klubja

Cukkinis lepény

Ezt a cukkini lepényt hasonlóan készítettem, mint a blogon már szereplő tepsis tócsnit, aminek a receptjét megtaláljátok ide kattintva .  Mivel a cukkini nagyon vizes, ezért először be kellett sózni és kinyomkodni és én csak ez után kevertem hozzá a többi alapanyagot. Nagyon finom lett, sokkal puhább a tepsis tócsninál és szintén nagyon kevés zsiradékot tartalmaz.

image

Cukkini lepény

Hozzávalók: 

70 dkg cukkini

2 közepes krumpli

1 fej vöröshagyma

1 ek olíva vagy kókuszolaj

8 ek teljes kiőrlésű liszt (fehér lisztből is készíthető)

2 tojás

só, bors, 6-8 szál friss petrezselyem

Elkészítés: A cukkinit a nagy lyukú reszelővel vagy tökgyaluval lereszeljük, majd alaposan besózzuk. Kb 20-30 percre állni hagyjuk, ez alatt levet ereszt. Kicsit kinyomkodjuk, leöntjük a levet. A hagymát apróra vágjuk, a krumplikat megpucoljuk, lereszeljük és rákeverjük a cukkinire. Hozzákeverjük az olívaolajat is és ráverjük a két tojást. Sózzuk (nem kell már olyan erősen, mert a cukkinit az elején már besóztuk) , borsozzuk és rávágjuk a petrezselymet is. Hozzákeverjük a lisztet és sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük. 180 fokon nekem 40 perc alatt sült ki.

A mártogatóshoz én egy natúr joghurtot sóztam és kevertem bele friss petrezselymet, nyomtam bele egy gerezd fokhagymát.

image

image

image

Ha tetszett a recept és szeretnél mindig az elsők között értesülni új receptjeinkről, akkor likeold a facebook oldalunkat. 

Citromos cukkinis süti

Cukkiniből már rengeteg dolgot csináltam, de egyet még soha: süteményt. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, de az eredmény magáért beszél. Nagyon finom, puha lett és a citromos bevonat is istenien passzol hozzá. A recept nagyon egyszerű, teljesen kezdők is nyugodtan kipróbálhatják, nagy sikere lesz. 🙂

DSCN0775

Hozzávalók:

400 g cukkini

100 g kókuszolaj  vagy olvasztott margarin

300g édesítő

1 cs sütőpor

1 cs vanília cukor

250 g liszt

100 g darált dió/ mandula /mogyoró

1 csipet só

1 kiskanál fahéj

1 fél citrom leve

3 tojás

A bevonathoz: fél citrom leve, 4 ek xilit vagy cukor

Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a zsiradékkal, citromlével és az édesítővel robotgéppel összekverjük. Hozzákeverjük a cukkinit, majd a vaníliacukrot, sót, sütőport, fahéjat és lisztet is. Egy hosszúkás formát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. 180°C-on 45 percig sütjük. A bevonathoz a fél citrom levében kikeverjük a xilitet és bekenjük vele a sütit.

DSCN0776

DSCN0780

DSCN0783

Ha tetszett a recept és szeretnél mindig az elsők között értesülni új receptjeinkről, akkor likeold a facebook oldalunkat.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!