Okos nők klubja

Tönkölylisztes kevert süti

 

 

 

A tönkölylisztet mostanában nagy előszeretettel használom édes és sós sütikhez. Az élesztős tészták gyönyörűen megkelnek, a sütőporosak nagyon szépen feljönnek ennél a lisztfajtánál. Most anyukám egyik kedvencét, a diós kevert sütit készítettem el vele. Tényleg nagyon egyszerű recept, a süti meg nagyon finom, könnyű, puha lesz. A tetejére bármilyen gyümölcsöt szórhatunk, én most barackot szórtam rá.

image

 

Tönkölylisztes kevert süti

Hozzávalók: 1 bögre=250 ml

2 tojás

2 bögre fehér tönkölyliszt

1 bögre darált dió

1 bögre tej

1,5 bögre cukor vagy édesítőszer

1,5 dl olaj (nálam kókuszolaj)

1 csomag sütőpor

4-5 sárgabarack vagy bármilyen más gyümölcs

+Mandula lapocskák, tört dió a tetejére

Elkészítés: A tojásokkal habosra keverjük a cukrot (édesítőt) , majd hozzákeverjük az olajat is, majd a darát diót és tejet, lisztet, sütőport. Margarinozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, rászórjuk az apróra vágott gyümölcsöt és ha szeretnénk diót, mandulát, majd és előmelegített sütőben megsütjük. 180 fokon kb fél óra kell neki, tűpróbával ellenőrizzük. 

image

image

image

 

Ha tetszett a recept és szeretnél mindig az elsők között értesülni új receptjeinkről, akkor likeold a facebook oldalunkat. 

 

Citromos cukkinis süti

Cukkiniből már rengeteg dolgot csináltam, de egyet még soha: süteményt. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, de az eredmény magáért beszél. Nagyon finom, puha lett és a citromos bevonat is istenien passzol hozzá. A recept nagyon egyszerű, teljesen kezdők is nyugodtan kipróbálhatják, nagy sikere lesz. 🙂

DSCN0775

Hozzávalók:

400 g cukkini

100 g kókuszolaj  vagy olvasztott margarin

300g édesítő

1 cs sütőpor

1 cs vanília cukor

250 g liszt

100 g darált dió/ mandula /mogyoró

1 csipet só

1 kiskanál fahéj

1 fél citrom leve

3 tojás

A bevonathoz: fél citrom leve, 4 ek xilit vagy cukor

Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a zsiradékkal, citromlével és az édesítővel robotgéppel összekverjük. Hozzákeverjük a cukkinit, majd a vaníliacukrot, sót, sütőport, fahéjat és lisztet is. Egy hosszúkás formát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. 180°C-on 45 percig sütjük. A bevonathoz a fél citrom levében kikeverjük a xilitet és bekenjük vele a sütit.

DSCN0776

DSCN0780

DSCN0783

Ha tetszett a recept és szeretnél mindig az elsők között értesülni új receptjeinkről, akkor likeold a facebook oldalunkat.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!