teljes kiőrlésű perec

Múlt héten valami sósra vágytam, ezért úgy döntöttem, hogy perecet fogok sütni. Nagyon finom, tápláló, belül puha, kívül ropogós , már alig várom, hogy újra süssem.

Hozzávalók:

-35dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

-10dkg fehérliszt

-4 ek kukoricaliszt

-2 ek lenmagliszt/ őrölt lenmag

-300 ml langyos víz

-1 cs porélsztő

-3ek olivaolaj

-csipet só

tetejére: felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sajtot, nagyszemű sót /magvakat szórunk rá

Elkészítés: Száraz alapanyagokat összekverejük, a langyos vízzel, olivaolajjal összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük, majd pereceket formázunk. 180°C-on 35perc alatt ropogósra sülnek.

Ekkora adagból nekem 2 tepsi, összesen 18 perec lett.

 

Tovább a blogra »