Sziasztok! Mostantól már én is teszek fel recepteket ide. A blogíró testvére vagyok, fiatal, anyuka, ráadásul még főzni is szeretek.
Mára egy nagyon finom kenyérrel készültem nektek. Hogy miért süssünk otthon kenyeret? Mert nincs tele mindenféle tartósítószerrel, ízfokozóval és tömegnövelő szerrel. Anyukaként különösen fontos számomra az egészséges táplálkozás, nem csak magam, hanem a kisfiam miatt is. Ez egy fehér kenyér recept, viszont a magok miatt egészségesnek nevezhető és adalékanyag mentes. Én annyira nem szeretem a teljeskiőrlésű lisztből készültet, de úgy is meg lehet próbálni.
Ez a recept azért különlegesen finom, mert sütés közben vízzel párásítunk. Ettől nagyon finom lesz a kenyér, sokkal jobb, mint a boti.
A RECEPT:
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig dagasztjuk (hát én nem mindig tartom be). Ez után letakarjuk és félretesszük kelni 40 percre meleg helyre. Gyúrjuk újra át a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újra kelesztjük 20 percet. Közben (ÉS MOST JÖN A LÉNYEG) 200 fokra melegítjük a sütőt és beteszünk egy kis lábasban vizet a sütő aljába a párásításhoz. Ettől sokkal finomabb lesz a kenyér! Komolyan, érdemes így sütni. A megkelt tészta tetejét bevagdossuk és bekenjük vízzel. A sütőbe tesszük és 30-40 percen át sütjük. A lábas vizet közben bent hagyjuk végig.
Jó étvágyat! 🙂