A panna cotta, azaz a tejpuding egy nagyon könnyű olasz édesség, nincs vele sok munka és nem kell a sütőt sem bekapcsolnunk hozzá. Ebben a bejegyzésben két receptet mutatok be, az egyiknél lapzselatint használtam, a másiknál hidegen oldódó porzselatint. Mindkét változat isteni lett, én ízre semmilyen különbséget nem tapasztaltam. A fő alapanyagok mindig azonosak: tej, tejszín, vanília, cukor (xilit) és zselatin.
Bármilyen idénygyümölcsből főzhetünk hozzá öntetet, vagy lekvárral is tálalhatjuk, rétegezhetjük. Mindkét változat készíthető poharas és “kiborítós” változatban is.
1. Panna cotta: hagyományos, főzős változat
Hozzávalók: (4 adaghoz)
250 ml habtejszín
250 ml tej (3,5 %-os)
4 lapzselatin
50 g cukor vagy édesítő (én most xilitet használtam)
vanília aroma vagy rúd
Elkészítés: (10 perc)
2. Változat: főzés nélküli, hidegen oldódó zselatinnal
Ebben a változatban az Aldi-ban kapható hidegen oldódó zselatint használtam, ami 199ft-ért kapható. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog megfelelően szilárdulni, de remekül megállta a helyét, érdemes kipróbálni. Pohárnak a Landliebe joghurtok alaposan kimosott poharait használtam.
Hozzávalók: (4 adaghoz)
200 ml tejszín
300 ml tej (3,5%-os)
1 cs Aldi porzselatin
50 g cukor
vanília aroma vagy rúd
Elkészítés: (2perc)
Ha tetszett a recept és szeretnél mindig az elsők között értesülni új receptjeinkről, akkor likeold a facebook oldalunkat